Регион

Иззеха 6200 контрабандни цигари от харманлиец

Цигари6200 къса безакцизни цигари иззеха симеоновградските полицаи.

Вчера в 5,30 часа на улица „Алеко Константинов“ в Симеоновград те са спрели за проверка товарен автомобил „Мерцедес“, шофиран от 36-годишен харманлиец.

Криминалистите са открили цигарите от различни марки без бандерол скрити под дясна двойна седалка на колата.

По случая в харманлийската полиция е образувано бързо производство.

Контрабандните цигари са открити при два случая, съобщават от Агенция „Митници“.

При първия случай митническите служители са извадили повече от един мастербокс цигари укрити в естествените кухини на задните калници и в таблото на лек автомобил.

36-годишна българска гражданка пътувала със своя приятелка от Гърция за България. При пристигането на лекия автомобил на ГКПП „Капитан Петко войвода“ митническите служители  го отклоняват за щателна проверка. При нея се установява, че задните калници са уплътнени с кутии цигари без бандерол от марката „Victory exclusive“ без акцизен бандерол. Една по-малка част от намерените общо 560 кутии са извадени и от естествените кухини на таблото на превозното средство. Цигарите са задържани. По случая е образувано досъдебно производство. От личните обяснения на дамата става ясно, че безакцизните цигари са закупени от Турция, но е избран обиколен маршрут с надеждата, че няма да бъдат открити.

Цигари без бандерол, закупени от Турция, пренасяла и друга дама, която също избрала да премине през гръцко-българския пункт. Тя пътувала с лек автомобил, в който, този път, в естествените кухини на предните калници, митническите служители са открили 116 кутии цигари отново от марката „Victory exclusive“. На нарушителката, 40-годишна българска гражданка е съставен акт по чл. 123 , ал. 1 от Закона за акцизите и данъчните складове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button