Хасково

Прокуратурата: Задържахме трима за купуване на гласове. Те: Не е вярно

ИлюстрацияТрима мъже са задържани от полицията за купуване на гласове в Свиленград и Хасково, съобщават от прокуратурата на официалния си сайт.

На 22 октомври двама свиленградчани и един хасковлия са задържани за срок от 24 часа по ЗМВР в рамките на досъдебно производство на РП-Харманли за това, че са организирали и предлагали имотна облага с цел да склонят другиго да упражни избирателното си право в полза на политическа партия, се казва в съобщението.

При извършените процесуално-следствени действия са претърсени офисите на охранителна фирма и са иззети 31 протокола на секционна избирателна комисия в избирателни секции на община Свиленград, списъци с имена и лични данни на застъпници и наблюдатели, имена и разграфени в табличен вид листа, на които са изписани секцията, броят на осигурените гласове (гласували и негласували), платената сума и координати на лица, осигурили гласовете на граждани. Иззети са още саморъчно написани листи с множество лични данни и флаш-памет. Било е извършено претърсване в лек автомобил „Фолксваген голф“ с хасковска регистрация. Намерената и иззета сума е в размер на 50 000 лв.

Малко след публикуването на информацията с Haskovo.info се свърза един от обявените за задържани, който уточни, че не е бил задържан, а единствено е бил претърсен автомобилът му. Той си бил вкъщи.

От Окръжна прокуратура – Хасково отказаха подробности по случая и заявиха, че единствено Върховна касационна прокуратура може да съобщава подобна информация. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.10.2014 15:41 15:41

Е и ся ко?

Анонимен
Анонимен
23.10.2014 23:45 23:45

turk

Back to top button