Хасково

10-годишна цигуларка изтегли жребия за „Недялка Симеонова“

Конкурс10-годишната цигуларка от Плевен Виктория Маринова изтегли днес жребия за участие в Международния конкурс за цигулари „Недялка Симеонова“ в Хасково.

Конкурсът бе официално открит от Ралица Кисекчиева, директор на общинската дирекция по образование, култура и спорт.

КонкурсКакто Haskovo.info писа 16 цигулари участват в тазгодишното издание на конкурса. Броят на участниците е наполовина по-малък от миналогодишния. Сред причините е, че вече общината не поема нощувките и пътните разходи на цигуларите. Наградният фонд е 5500 лв.

Цигуларите на „Недялка Симеонова“ са от България, Молдова, Русия и Корея. Най-малкият е Виктор Василев на 7 г. от Пловдив, а най-големият – Джеван Со на 26 г. от Корея.

Председател на журито е проф. Ангел Станков, а членове са професорите Галина Бойновски, Недялко Тодоров и Стефан Камиларов, както и Румен Джуров.

За 19 часа днес е предвиден камерен концерт на Ангел Станков – цигулка и Божидар Ноев, Австрия – пиано. В същия час в събота е концертът на Камерен ансамбъл „Софийски солисти“.

Награждаването от конкурса е в неделя от 16 часа.

 Конкурс  Конкурс
 Конкурс  Конкурс

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.10.2014 16:45 16:45

Юруш на концерта!!! Тези, дето ги организират, ходят ли?

Back to top button