Хасково

50 евакуирани в Хасково, водата се оттича

НаводнениеОбщо 50 човека са били евакуирани в община Хасково при днешните наводнения, съобщиха за Haskovo.info от областната противопожарна служба.

Половината от тях са децата и младежите от хасковския дом „Асен Златаров“, които бяха евакуирани в общежитията. Повечето от останалите евакуирани са от селата западно от Хасково, основно Клокотница, където има около 50 залети мазета на къщи и дворове.

От кризисния щаб в община Хасково и „Напоителни системи“ съобщиха, че ситуацията се нормализира. Няма опасност от скъсване на диги на реки и язовири. Количеството вода в „Тракиец“ е 66 млн. кубически метра, което е нормално, уточниха от службата.

НаводнениеHaskovo.info припомня, че за десетина часа над Хасково паднаха над 90 литра дъжд на квадратен метър, което доведе до преливането на реки. В областния град реката също преля и наводни района от ФСГ „Атанас Буров“ до Хасковския съд. Тежко пострадаха къщите и търговските обекти около зеленчуковия пазар. Няколко коли също бяха покрити от водата.

Няма данни за пострадали и бедстващи хора.

Социалните посетиха пострадалото с. Клокотница, като заявиха, че евентуално на пострадалите ще бъде отпусната еднократна помощ.

След оттеглянето на водата започна почистването и отводняването на стотиците наводнени сгради.

Вследствие на обилни валежи е прекъснато движението на влаковете в междугарието Димитровград-север – Меричлери и Димитровград – Хасково. Създадена е организация за транспордиране на пътниците с автобуси от Стара Загора до Меричлери и от Меричлери до Димитровград-север.

Читатели от сутринта изпращат сигнали и снимки за наводнени улици и сгради. От с. Манастир са притеснени, че моста им ще се срути, а от с. Динево сигнализираха, че реката е излязла от коритото, но за сега няма опасност за къщите.

Телефонът на дежурния щаб в общината е 038 66 41 66.

Наводнение   Наводнение
 Наводнение  Наводнение
 Наводнение  Наводнение
 Наводнение  Наводнение
 Наводнение  Наводнение
 Наводнение  Наводнение
 Наводнение  Наводнение

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
111111
111111
25.10.2014 15:56 15:56

СИГУРНО КОРИТОТО НА РЕКАТА Е СТАНАЛО МАЛКО ЗА ДА ПОЕМЕ ЦЯЛАТА ВОДА. ЕДНО ВРЕМЕ ХИДРОИНЖЕНЕРИТЕ СА ИЗЧИСЛИЛИ ВСИЧКО , НЕ КАТО ТЕЗИ ДНЕШНИ ПСЕВДОХИДРОИНЖЕНЕРИ.

Анонимен
Анонимен
25.10.2014 16:22 16:22

…щом Димитровград иска отпускане на средства поради наводненията, Хасково …как трябва да постъпи…? по същия начин….за да опазим града от следващ потоп….!!!!

JHB
JHB
25.10.2014 16:25 16:25

Стига сте страдали по социализма. Той умря. Едно време – няма! Има сега и то е хиляди пъти по-хубаво!

Анонимен
Анонимен
25.10.2014 19:48 19:48

Да ти го начукам в устата келява,на теб и на Хасковския кмет Г.Иванов и на всичките около него за простотиите и кражбите които вършат и наказват хората.Направиха тая река на кенеф от лакомия.Сега всичката тая стока да му я занесат в палата до язовира ,да е*а и мръсника му…

Back to top button