Хасково

КАТ с двудневна акция за контрол на скоростта

ИлюстрацияНа 29 и 30 октомври на територията на цялата страната ще се проведе полицейска операция „24 часа контрол на скоростта“.

В рамките на денонощие ще се извършва тотален и постоянен контрол на скоростта на движение на моторните превозни средства по пътищата.

Операцията  е първата по рода си в България и част от предприетите от Пътна полиция мерки за подобряване на пътно-транспортната обстановка в страната. Тя се прилага успешно в някои водещи европейски държави.

От анализа на ГД „Охранителна полиция“ става ясно, че голям дял от тежките пътни инциденти със загинали и ранени на пътя се дължи на превишената или несъобразената с пътните условия скорост. Подобна е ситуацията и в останалите държави от Европейския съюз.

Анализа на деветмесечието на хасковската дирекция показва, че основна причина за възникналите тежки ПТП е превишена или несъобразена скорост от страна на водачите. Вследствие на нея са настъпили 69 ПТП с 2 убити и 89 ранени граждани. Вслевствие на несъобразена или превишена скорост са настъпили и 183 ПТП с материални щети.

В тази връзка сектор Пътна полиция при ОДМВР-Хасково е определила точки на контрол на скоростта, които са съобразени по време и място с интензивността на движението, където се наблюдават условия за управление на МПС с висока скорост.

На 29 октомври полицейските екипи ще контролират скоростта на МПС в Хасково: на бул. „Раковски“ до СБА, на бул. „Съединение“ до бензиностанция „Лукойл“ и до „Теда“, бул. „Никола Радев“ до сервиз „Шишков“, бул. „Раковски“ до СБА, жп гарата.

На 30 октомври в Хасково: бул. „Раковски“ до СБА, бул. „Съединение“ до бензиностанцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button