Хасково

Приеха 11 проекта за заетост на 409 безработни

Областна11 проекта за осигуряване на заетост на 409 безработни лица в областта бяха одобрени на днешното заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.

Общата сума, с която ще се финансират проектите е 1 882 173 лв., като 1 838 303 лв. се осигуряват от държавата.

ОбластнаПроектът на община Димитровград ще осигури 10-месечна заетост на 77 безработни. В Ивайловград проектът е за 9 месеца за 50 души. В Свиленград целят да осигурят работа на 20 безработни, а в Любимец на 60 лица за 9 месеца. 100 души ще работят 1 г. в Тополовград, а в Харманли за същия период – 10 безработни. В Маджарова ще работят 15 човека, в Минерални бани – 50, Стамбалово – 17 безработни.

Областна администрация също е разработила проект, по който се предвижда заетост на 8 лица. Двама ще са заетите пък по инициативата на хасковския клуб на инвалидите.

Проектите предвиждат създаване на заетост на безработни до 29 г. с подгрупа до 25 г., такива до 50 г., трайно безработни, с ниска квалификация, хора с увреждания и обезкуражени.

В повечето случаи става дума за обща работа – поддръжка на паркове, улици и чистене на речни корита и водоеми.

Сега предстои проектите да бъдат одобрени и от националната комисия.

Областна  Областна 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button