Хасково

Разрешиха на МБАЛ „Хасково“ да кандидатства за евромилиони

ИлюстрацияМБАЛ „Хасково“ е сред 17-те лечебни заведения в страната, които получават възможност да кандидатстват за финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие“, реши днес Министерски съвет (МС).

Правителството одобри изменение в Концепцията за преструктуриране на системата на болнична помощ. С Концепцията към лечебни заведения, доказали, че са с потенциал да запазят своята финансова стабилност и да гарантират както ефективност при използване на обществените ресурси, така и съответствие с критериите за качествена медицинска помощ, се насочват средства по оперативната програма, се казва в решението на МС.

Запазва се принципът това да са болници, които в предходния период не са били предложени за финансиране.

Изпълнителният директор на болницата д-р Славчо Близнаков заяви за Haskovo.info, че МБАЛ вече има готови принципни проекти. Те ще бъдат завършени след като станат ясни конкретните параметри на програмата. Най-общо обаче болницата ще може да кандидатства за европейско финансиране за закупуването на модерна оперативна апаратура и такава за образна диагностика. По думите на д-р Близнаков става дума за няколко милиона лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button