Хасково

46 с молби за помощ след наводнението, залетите къщи – 63

Илюстрация46 собственици на залети при съботното наводнение в Хасковско къщи са подали молби за еднократна помощ в размер на 325 лв., съобщи директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов.

Той уточни, че по наблюдение на социалните наводнените къщи са общо 63, като огледите продължават и броят на молбите се очаква да се увеличи. Залетите къщи в Хасково са 4, с. Клокотница – 10, Въгларово – 8, Гарваново – 5, Сусам – 2. В димитровградските квартали „Марийно“ и „Изгрев“ има съответно 4 и 2 залети къщи. И за шестте е получена помощ при септемврийското наводнение, като сега се търси вариант собствениците им да получат отново. В Добрич има 10 залети къщи, Каснаково – 2, Върбица – 10. При тях са наводнени селскостопански постройки без жилищни части. В с. Вълче поле има 5 залети къщи, а в Малко градище – 1.

Манахилов допълни, че за септемврийските наводнения има отпуснати общо 159 еднократни помощи на пострадали в областта на обща стойност 51 675 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
д с р
д с р
30.10.2014 21:35 21:35

абе тази статистика с наводнените кой я прави как може да пишете че са само 63 то аз докато обикалях видях много повече без да казвам бройка
НО аз съм никой има си други власт имащи и решаващи кой с кого ще вечеря

Back to top button