Хасково

Хасково с най-ниска безработица в региона

ИлюстрацияОбщина Хасково е с най-ниска безработица в региона за месец септември – 8.6%, съобщи началникът на отдел „Услуги по заетостта“ в Агенцията по заетостта-Хасково Коста Костов.

С най-висока пък е община Симеоновград – 24.2%. Процентът за областта е 11.9, колкото бе и през август. За периода безработните в областта са се увеличили с 14 човека. Така Хасково е на 11-то място по безработица от регионите в страната.

Безработните над 50-годишна възраст са 4805 или 38.6% от всички без работа в областта. Тези до 29 г. са 16.5%, а продължително безработните – 5452, висшистите са 1142 (9.2%).

През месец септември на работа са постъпили 533 безработни лица. Чрез посредничеството на бюрата по труда от областта са устроени на работа на трудовия пазар 353 лица, 66.2%.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button