Хасково

ДПС и кметът се скараха за хасковските тролеи

СесияСкандал за съдбата на „Тролейбусен транспорт“ се разрази на днешното заседание на сесията на общинския съвет между председателя на сесийната група на ДПС Себахтин Исмаил и кмета Георги Иванов.

В началото на заседанието Исмаил поиска точката за закриването на ОП „Паркинги и гаражи“ и прехвърлянето на пасивите и активите към „Тролейбусен транспорт“ да отпадне от дневния ред. По неговите думи кметът не може да бъде вносител на подобна докладна, защото той не е в УС, а принципал е общинският съвет.

Председателят на общинския съвет Иван Иванов заяви, че няма законова пречка кметът да е вносител като представител на общината.

СесияСъветниците обаче отхвърлиха искането и точката остана в дневния ред. Тя предвижда и освобождаването на сегашния управител Гюнай Юсуф и назначаването на Йордан Панев.

Георги Иванов заяви, че той подписква договора за управление и преди дни е спасил тролеите като е отпуснал 20 000 лв. за ток. В противен случай от Енергото са щели да спрат захранването. Градоначалникът призна, че служителите в дружеството не са получавали вече два месеца заплати и управлението му има нужда от промяна. Иванов призна, че Юсуф е започнал амбицирано, но в последствие е загуби контрол, предимно над „паяците“, където се вдигали малко коли.

Себахтин Исмаил пък заяви, че в последните 3 г. ДПС е подкрепяло на 99% работата на общинската администрация и общинския съвет и назначението на Юсуф до голяма степен е било на квотен принцип. След парламентарните избори обаче нещата са се променили. Председателят на ДПС заяви, че който и да е управител на дружеството то ще е на загуба и предложи скоро то да бъде обявено в ликвидация. Неговата дейност можела да бъде заета от маршрутки.

Кметът заяви, че навсякъде градският транспорт се субсидира и него трябва да го има.

В крайна сметка докладната бе приета от общинския съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button