Хасково

Засадиха 75 японски вишни на Ямача

Вишни75 японски вишни (сакури) бяха засадени днес в хасковския парк „Ямача“ зад монумента на Света Богородица.

ВишниИнициативата е на японското Дружество за отглеждане на сакури „Икуокай“ и се реализира по повод 55-годишния юбилей от възстановяването на японо-българските дипломатически отношения. Дръвчетата са дарение от дружеството, а в церемонията по засаждането участваха японският посланик в България Такаши Коидзуми, делегация на „Икуокай“, кметът Георги Иванов, съветници, представители на посолството на Япония и хасковския туристически информационен център.

Гостите бяха посрещнати с духова музика и млади хасковски джудисти – традиционно за Япония бойно изкуство.

От общината допълниха, че японските вишни цъфтят през април и тогава ще бъдат една от атракциите на Ямача.

Вишни   Вишни
 Вишни  Вишни
 Вишни  Вишни

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.11.2014 10:39 10:39

Хубаво, но защо нямаше и предварителна информация. Може би за да присъстват само определени хора на мястото. Обикновени граждани биха били там, просто за да се порадват. Те са си всеки ден на Ямача и са една част от неплатените блюстители на реда, за да се опазва създаваното за здраве и красота в града Нека да има и други добри неща, които заедно да създаваме, оценяваме и обгрижваме. Нека!.

радетел
радетел
11.12.2014 0:41 0:41

всичко е толкова красиво и полезно за всички нас само в едно никой не иска да се вслуша от общината МОЛЯ ЗАБРАНЕТЕ АВТОМОБИЛИТЕ ОКОЛО СТАДИОНА И В ОТСЕЧКАТА ОТ МАЛКИТЕ ИГРИЩА ДО ФЛАЕРА…НАИСТИНА ДА ПОДИШАМЕ ЧИСТ ВЪЗДУХ…МОЛЯ ВИ Г-Н ИВАНОВ !!!!! тичаш около стадиона и хоп автомобил..поредното хлапе и не само взело колата на тати ще мине да ти напълни дробовете с олово с надеждата да го види някой в колата..а доло на хубавия асвалт малки деца и майки с колички лавират пам между същите герои които влизат със скорост „дрфтват“ до флаера и победоносно се връщат на зад а ти викаш ли викаш след детето.СПРЕТЕ ГИ МОЛЯ ВИ !!!!

Back to top button