Хасково

Отсъствие на вещи лица пак отложи делото за убийство срещу Рента

Дело, архивОтсъствието на вещи лица отложи днешното съдебно заседание по делото за убийството на Георги Георгиев-Джоко Америката, по което обвиняем е Анастас Симеонов-Рента.

Днес бяха разпитани свидетели и вещи лица, сред които и съдебният лекар д-р Христо Еленски.

Haskovo.info припомня, че делото започна отначало. Причината за рестарта на съдебния процес е заминаването на съдебен заседател за чужбина. При промяна на съдебния състав делата започват отначало.

Предното заседание бе на 26 септември. Първоначално ход на делото бе на 23 януари тази година. Това стана от трети опит, тъй като по-рано през 2013 г. веднъж не се яви един от адвокатите на Симеонов, а след това фалшива бомбена заплаха отложи делото.

Анастас Симеонов е обвинен, че на 1 януари 2013 г. умишлено е умъртвил Георги Георгиев-Джоко Америката в дома си на хасковския пл. „Свобода“. Двамата мъже запивали там в новогодишната нощ. Трупът на Георгиев бе открит два дни по-късно под мост, между стамболовските села Маджари и Пчелари.

Приятелката на Симеонов – Ваня Лилянова е обвинена в това, че се е опитала да прикрие Анастас в дните до 3 януари.

Следващото заседание ще е на 4 декември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button