Спорт

130 свиленградчанчета почнаха тренировки по футбол и гимнастика

Спорт130 деца от детските градини в Свиленград започнаха занимания по футбол и спортна гимнастика, съобщават от пресслужбата на кметството.

Спортните дейности стартираха от началото на октомври в ОДЗ „Зорница“, ЦДГ „Радост“, ЦДГ „Слънце“ и ЦДГ „Снежанка“ и ще продължат до 31 май 2015 г. Заниманията се провеждат по два проекта  – на ФК „Свиленград 1921“ и СКГ „Александър Фотев“, разработени с участието на експерта по спортни дейности в общината Антон Пенчев.

Проектите са подадени и одобрени от Министерството на младежта и спорта. Финансирането е на обща стойност 5500 лв., а средствата се отпускат от Програмата „Спорт за децата в детските градини“.

Със съдействието на общината се подготвят още три проекта  по Програмата, които трябва да се внесат в министерството до 15 ноември, а в началото на следващата година общината и спортните клубове ще се включат с разработки и в Програмата „Спорт за деца с увреждания и деца в риск“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button