Хасково

Юбилеен концерт на „Орион бенд“ и Гагарин препълни Младежкия

КонцертФолклорният концерт по случай 20 г. от основаването на популярния хасковски оркестър „Орион бенд“ и 40 г. творчески път на музиканта Иван Михайлов – Гагарин препълни тази вечер с публика голямата зала на Мледжкия център.

КонцертОркестърът е основан през октомври 1994 г. по идея на Георги Беделев и Красимир Канев. „Орион бенд“ е редовен участник на събори и надсвирвания на народни оркестри.

С любими парчета и нови песни се представиха: Георги Беделев – клавир и гъдулка, Станимир Стойчев – кларинет и гайда, Иван Михайлов-Гагарин – саксофон, Добри Добрев – ударни, Стоян Щерев – акордеон, и солистите – Елена Беделева, Живка Иванова и Илия Плахов.

Приятна изненада за музикантите бе видео поздрава на семейство Каневи, които са кръстници и съоснователи на „Орион“ и от години живеят в Испания.

Пред залата бе поставена кутия за събиране на помощи за пострадалото от съботното наводнение хасковско ОУ „Св. Климент Охридски“.

 

Концерт   Концерт
 Концерт  Концерт
 Концерт  Концерт

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button