Регион

Отпразнуваха 70-годишен юбилей на СОУ „Желязко Терпешев“

ПразникС интересна изложба и богата празнична програма СОУ „Желязко Терпешев“ отбеляза своята 70-годишнина.

Фоайето на читалище „Братолюбие-1884“ се изпълни с настоящи и бивши учители, работили през годините в учебното заведение; възпитаници на гимназията от различни поколения; гости от администрацията и РИО-Хасково, дошли да уважат общоградския празник.

Изложбата включваше богат снимков материал на разрастването на училището през годините; на учители, преподавали в гимназията; на випуски, завършили средното си образование в Любимец. Впечатляващи бяха макет на сградата на училището в сегашния му вид с прилежащите спортни терени към него и 3D изображения на различни културни и исторически забележителности от национално значение, изработени от ученици от клуб „Етнография“ към школото.

След еуфорията от изложбата, гостите се отправиха в залата на читалището, за да бъдат част от концертната програма. Тържеството бе открито с кратък филм за училището. След това директорът Мария Станкова приветства присъстващите и представи част от историята на гимназията.

В концерта взеха участие самодейните колективи към местното читалище, чиито членове са настоящи и бивши възпитаници на училището. Тържеството завърши с поздравителни адреси от официалните гости кмета Анастас Анастасов и началника на РИО Иван Панайотов. Кметът връчи на Станкова лаптоп, който да обезпечи часовете по ИК-технологии в училището.

Празник  Празник 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button