Регион

Портрети от Вежди Рашидов и на Невена Коканова сред шедьоврите в димитровградската галерия

Изложба„Портретът във фонда на галерията“ е името на изложбата, подредена в димитровградската Художествена галерия „Петко Чурчулиев“.

В галерията се съхраняват 115 творби от този жанр и поради липса на експозиционна площ изложбата включва 30 произведения на 27 автори. Те работят в областта на различни видове пластични изкуства: живопис, графика, скулптура, керамика.

Тук са представени художници, свързани с Димитровград: Петко Чурчулиев, Асен Крайшников, Станка Прокопова, Георги Стойнев, Владимир Пенев.

В експозицията има и портрети на известни личности: Радой Ралин, Борис Димовски, актрисата Невена Коканова, Емил Манов, Петър Константинов. Те са портретувани от не по-малко ярки имена в българското изобразително изкуство: Марко Бехар, Мария Недкова, Лиляна Дичева, Димитър Киров, Тома Трифоновски, Емил Стойчев, Димитър Лалев, Вихрони Попнеделев, Вежди Рашидов, Маргарита Пуева.

Галеристът Надежда Стойнева съобщи за Haskovo.info, че последната за годината изложба ще бъде открита на 26 ноември и тя носи наименованието „30 г. по-късно“. В нея ще бъдат представени трима творци: Дан Тенев, Георги Динев и Иван Стратиев.

 

Изложба  Изложба 
 Изложба  Изложба
 Изложба  Изложба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.11.2014 20:19 20:19

Кой дава по 2500 лв.за тия грозотии бре Веждичкоо???

Fikret
Fikret
14.11.2014 8:19 8:19

Ава Вежди, ти не можеш да рисуваш правилно, ако дам на едно дете в 1 клас ще прави по-хубава картина от тебе! Пий си уискито и недей цапа картинте!

Пашата
Пашата
14.11.2014 9:07 9:07

Да е*а и пияна колюба да е*а,от тее цапаници му били мильонте в банката,бърсала пияна,ади пътя,пътяаа…

Back to top button