Хасково

Оставиха в ареста задържаните за 112-те кила хероин. Сребреви: Нямаме нищо общо

МяркаЗадържаните за 112-те кг. хероин край свиленградското с. Щит Сребрю Сребрев и синът му Михаил остават в ареста, определи Хасковският окръжен съд. Днес стана ясно, че чистото тегло на наркотика е 104 кг.

Haskovo.info припомня, че акцията по залавянето им се проведе в нощта на 10 срещу 11 ноември по сигнал. Подробности около осъществяването й бяха разкрити на пресконференция в Хасково от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. По цени на съдебната системата дрогата е на стойност 13 478 400 лв., а наркотикът е бил предназначен за Западна Европа.

Дрогата бе открита в депо, прикрито под храсти в силно пресечена местност на 15 – 20 метра от 309-та гранична пирамида. Двамата задържани са развивали легална земеделска дейност в района. Сребрю Сребрев е излежал присъда за убийство и отвличане и е освободен от старозагорския затвор през юни 2011 г. В апартамент в Свиленград са открити боеприпаси, пистолет, телефони и симкарти.

МяркаЗащитата на двамата обвиняеми поиска те да бъдат освободени, защото към тях няма доказателства, че са съпричастни към хероина. По думите на адв. Веско Георгиев Сребрю Сребрев е бил задържан в момент, когато е бил на 10 метра от дрогата и без дори да я докосне. Той обясни, че по тази пътека вървят местни хора и със същия успех би могъл да бъде заловен друг случаен минувач.

Като свидетел показания даде майката на Михаил и бивша съпруга на Сребрю Севдалина Пейкова. Тя обясни, че синът й е трудолюбив и никога не се е занимавал с нещо незаконно. Наскоро той се е сгодил и работи в земеделската си фирма от сутрин до вечер. В залата бе и годеницата му.

Пред съда Сребрю Сребрев обясни, че няма нищо общо със случая и хероин е виждал само по телевизията. „Нито съм ги пипал тези пакети, нито съм ги носил, а ме обвиняват, това го няма никъде в Европа. Не 5 и 15 г., смъртна присъда искам за мен, защото ми разбиват семейството, сина ми и всичко“, заяви емоционално Сребрю. Той допълни, че има две остеопорози, диабет и трудно слиза от трактора, а какво остава да носи 100-килограмови чували с дрога. „Синът ми беше на 300 метра от мен, а аз на 10 метра от чувалите, когато ме задържаха, нито съм ги пипал, нито съм ги носил“, повтори задържаният.

Синът му Михаил също отрече да е виновен и че не се е отделял от трактора си. Двамата с баща си поискаха пълно оневиняване.

Мярката за задържане може да бъде обжалвана пред Апелативен съд-Пловдив, което адвокат Георгиев заяви, че ще бъде сторено.

Мярка   Мярка

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
11
11
14.11.2014 17:34 17:34

оооууу,чак аз им повярвах на горките хорица…

sssaaa
sssaaa
14.11.2014 17:54 17:54

съдът се произнесе в съня си. не спази закона съдът

Анонимен
Анонимен
14.11.2014 18:49 18:49

Браво Веско,браво Георгиев,браво полковник еша ти няма на битпазар…

243561
243561
15.11.2014 17:53 17:53

Бат Весо,да беше се обръснал.На първата снимка,в дъното какво прави оня педерунгел,още ли се води журналист?А Никито Грудев няма грешка- човечен е и не пиши по поръчка.

Back to top button