Хасково

„Паякът“ на 19-и в Хасково, 5 предколедни спектакъла за ценители

ТеатърНа 19 ноември, сряда, в Хасковския театър гостува Театрална работилница „Сфумато“ със спектакъла „Паякът“, който се играе с успех от 2011 г.

Това е първи проект на авторите Димитър Димитров и Йордан Славейков. Писането на пиеси е тяхното желание да изживяват много и различни животи, съзнавайки факта, че имаме само един… Постановката е на Димитър Димитров.

В „Паякът“ брат и сестра – сиамски близнаци, празнувайки рождения си ден, непосредствено преди операция по разделянето им, се впускат в тъмните лабиринти на неказани думи, забравени престъпления, неизживени любови и парадоксални различни желания за свобода.

Ролите се изпълняват от Пенко Господинов и Анастасия Лютова, които по неповторим начин изграждат вълнуващи образи. Не е случаен факта, че спектакълът е номиниран за „Аскеер 2011“ за съвременна българска драматургия. А Анастасия Лютова получи наградата за главна женска роля на Международния фестивал на камерните театри „Артокраина“ в Санкт Петербург.

През декември театралната програма предвижда 5 представления: „Разбиване“ – на 4 декември, „Отворена брачна двойка“ (5 декември), „Остани за закуска“ (12 декември), „Швейк“ (15 декември) и „Вдовиците“ (18 декември). Детските представления са 7: „Как се лекува лъвски страх“, „Коледа в гората“ и „Коледа в театъра“.

Театър   Театър
 Театър  Театър

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button