Хасково

Апелативният съд освободи от ареста задържаните за 112-те кила хероин

Обвиняеми, архивПловдивският апелативен съд наложи днес най-леката мярка „подписка“ на задържаните за 112-те кг. хероин край свиленградското с. Щит Сребрю Сребрев и синът му Михаил.

На 14 ноември двамата бяха оставени в ареста от Хасковския окръжен съд. Защитата на обвиняемите обаче обжалва.

Единият от адвокатите им Веско Георгиев съобщи за Haskovo.info,    че апелативният съд е счел, че срещу Сребреви няма обосновани предположения да са извършили престъпление. Досъдебното производство за намерения хероин продължава да тече.

Haskovo.info припомня, че акцията по залавянето на Сребреви се проведе в нощта на 10 срещу 11 ноември по сигнал. Подробности около осъществяването й бяха разкрити на пресконференция в Хасково от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Дрогата бе открита в депо, прикрито под храсти в силно пресечена местност на 15 – 20 метра от 309-та гранична пирамида. Двамата задържани са развивали легална земеделска дейност в района.

Защитата на Сребреви поиска те да бъдат освободени, защото към тях няма доказателства, че са съпричастни към хероина. По думите на адв. Георгиев на заседанието в окръжния съд Сребрю Сребрев е бил задържан в момент, когато е бил на 10 метра от дрогата и без дори да я докосне. Той обясни, че по тази пътека вървят местни хора и със същия успех би могъл да бъде заловен друг случаен минувач. Двамата задържани категорично отричат да имат нещо общо с дрогата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
наивник
наивник
20.11.2014 13:03 13:03

ама тия са си самата невинност……да вземат и да им се извинят……

недодялан
недодялан
20.11.2014 16:30 16:30

Доказателствени средства се събират по надлежния ред.Ако няма ВДС/СРС/,тия са се отървали.Заловили са ги не когато трябва и не както трябва.Ама нали трябва някой да да се пъчи,а друг да спасява кожата.Сега най-вероятно могат да „открият“свидетел,да го разпитат пред съдия и т.н.РЕЗИЛ1

мнение
мнение
21.11.2014 13:37 13:37

Така е,но няма кой да събере доказателствата по какъвто и да е ред,па камо ли по надлежния.От бързане да се хвалят и да дават пресконференции взеха,че изтърваха делото.Сега да дадат нова пресконференция,на която публично да си подадат оставките и да обеснят на журналистите защо това се случва.

Back to top button