Регион

Пресякоха контрабанда на тютюн за наргиле на „Капитан Андреево“

ТютюнДва последователни опита за пренасяне на тютюн за наргиле предотвратиха митническите служители на МП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На трасе „Входящи леки коли и автобуси“ пристигат едновременно две леки коли – „Рено Меган“ с хасковска регистрация и „Мерцедес“ с ямболска регистрация. В единия автомобил пътува единствено дамата, която шофира, а в другия – водачът и негова позната. Превозните средства са отклонени за щателна митническа проверка, при която се установява, че в личния багаж на двете дами има общо 13,5 кг. недеклариран тютюн за наргиле в опаковки с марката „Nakhla tobacco“.

Дължимият акциз за открития тютюн за наргиле е общо 2052 лв. Пред митническите служители дамите дали едно и също обяснение, че роднини в Одрин им дали да пренесат кашони с ароматизатори и не знаели, че в тях има акцизна стока.

По случаите са образувани две досъдебни производства от разследващи митнически инспектори при Митница „Свиленград“.
За десетте месеца на годината митническите служители на МП „Капитан Андреево“ са задържали общо 335 880 кутии цигари и 1,2 тона тютюн за пушене.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button