Хасково

Младежи събориха 5-метрова цигара за деня без тютюнопушене

Акция„Живей без цигари“ бе мотото на инициативата за Международния ден без тютюнопушене на хасковския пл. „Свобода“.

Надписът бе изписан върху 5-метрова цигара, която бе съборена от младежите, а на нея бяха изписани посланията на хасковлийчетата.

Инициативата се организира по идея на Превантивно-информационен център-Хасково и с участието на ОУ „Св. Иван Рилски“, ОУ „Христо Смирненски“, СОУ „Васил Левски“, ПГТ „Александър Паскалев“ и РЗИ-Хасково.

Авторското си парче „Не на никотина“ изпълни хасковският рапър Красимир Димитров – KreyC заедно с мажоретки от общинския състав. Деница направи послание от името на децата от ОУ „Св. Иван Рилски“, а песен изпълни 9-годишната Мария Терзиева от ОУ „Св. Климент Охридски“.

Доброволци към ПИЦНВ, облечени като кукли-цигари предлагаха на хасковлии да оставят пушенето, поне за ден. На тези, които предадоха на доброволците цигари, бяха раздавани хлебчета и балони.

РЗИ се включи в акцията, като предложи на желаещите ученици и граждани да измерят със специален уред съдържанието на вредни вещества в издишвания въздух от белите дробове и процентното съотношение на кислорода в кръвта.

Акция   Акция
 Акция  Акция
 Акция  Акция

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button