Хасково

Хасковски гимназисти проектираха модерна къща от 160 квадрата

ПроектЕкип от ученици на хасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ“ е готов с идейния проект на модерна съвременна къща със застроена площ от 160 кв. м.

ПроектПроектът бе представен в гимназията, а сред гостите бяха председателят на Камарата на строителите в България ОП-Хасково Анушка Вальова и председателят на Камарата на архитектите в Хасково Янчо Апостолов.

Инициативата на гимназията е по популярния в строителния бранш проект „Аз мога да строя“. Работната група на гимназията се състои от четирима 12-класници: Диана Димитрова, ръководител на екипа, Цветелина Костова, двукратен победител в национални състезания, Анна Кайрякова, Георги Янев, специалност „Парково строителство и озеленяване“ – изработва ландшафтния проект на заданието.

Проектът протича в три фази: идейна, техническа и работна. Гимназистите вече са готови с идейния проект на едноетажна еднофамилна жилищна сграда от тип „Съвременна къща“. На учениците са осигурени консултанти от Камарата на строителите. В тяхна помощ са Масларова и арх. Нешева – преподаватели в специалност „Строителство и архитектура“.

За къщата са предвидени: дневна с кът за хранене, спалня за родители, спалня за гости, детска стая и покрита веранда.
На младежите предстои да изработят техничски и работен проект. В последната фаза проектът ще бъде представен на национално ниво през април.

Проект  Проект 
 Проект  Проект

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
bayramali
bayramali
25.11.2014 16:04 16:04

ahhaha :D

Back to top button