Регион

Закопчаха двама от Крепост с амфетамин и канабис

Полиция, архивНа 23 ноември в Димитровград на бул. „Димитър Благоев“ е извършена полицейска проверка на 24-годишен жител на с. Крепост познат на органите на реда и 30-годишен жител на същото село.

При проверката 24-годишният мъж изхвърля на земята прозрачно полиетиленово пликче с бяло прахообразно вещество с общо тегло 0,6 гр., което при полеви тест реагира на амфетамин.

При последвало претърсване в къща в с. Крепост, собственост на 24-годишния мъж е открита и иззета бяла пластмасова кутия, съдържаща част от полиетиленова торбичка, съдържаща зелена изсушена листна маса и семена с тегло около 5,4 гр. При наркотест съдържанието реагира на канабис. Открита е и електронна везна и 2 мелнички за мелене.

При проверката са открити и 14 пакета с нарязан тютюн с общо тегло 2,600 кг. Образувано е досъдебно производство. Лицата са задържани за 24 часа.

На 21 ноември в хода на СПО в Харманли е извършена полицейска проверка на две лица, носещи обемиста полиетиленова чанта. При проверката е установено, че лицата са сирийски граждани на 17 и 19 г. и пренасят цигари без акцизен бандерол – 2000 къса. Цигарите са иззети с протокол за доброволно предаване. Образувана е полицейска преписка. Предстои съставяне на АУАН по ЗАДС.

Отново на 21-ви в Харманли на бул. „България”, чрез изкъртване на панта на прозорец от ПВЦ-дограма, е проникнато в апартамент и са откраднати на 200 лв., златни бижута около 4,5 гр. и сребърни бижута около 13 гр. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на извършителите продължава.

В Любимец, чрез разбиване на две входни врати е проникнато в офис на фирма и чрез разрязване с оксижен на метална огнеупорна каса е извършена кражба на около 2000 лв., 5 дебитни карти и кафе машина. В последствие е установено, че от уличен банкомат от откраднатите дебитни карти е изтеглена сумата от по 400 лв. или общо 1200 лв.

Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на извършителите продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button