Регион

Хванаха сребро за 13 бона на „Капитан Андреево“

СреброКонтрабандните бижута са открити при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщават от Агенция „Митници“.

В автомобила, шофиран от румънски гражданин, пътували още две жени и един мъж, също румънски граждани. В личния багаж на четиримата пътници митническите служители открили безцветни пликове, в които е имало изделия от бял метал.
Според оценката на вещото лице съдържанието на пликовете е общо 2.600 кг. сребърни накити, сред които 135 чифта обеци, 150 пръстена, 93 гривни, 122 медальона, 101 синджири, 10 брошки и един сребърен часовник.

Направената експертиза показва, че накитите са от висока проба 925, а стойността им е 13 000 лв. Сребърните бижута са задържани и ще бъдат отнети в полза на държавата, а на четиримата нарушители са съставени актове за нарушение на Валутния закон и ще им бъдат наложени глоби от 1000 до 3000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button