Регион

Тютюнопроизводителите стягат протест до 10 дни

ТютюнТютюнопроизводителите отново готвят протести.

Земеделци от Хасковска област изготвиха декларация до министър-председателя, в която настояват за отговори кога ще започне изкупната кампания и на какви цени ще бъде изкупуван тютюнът.

Производителите на ориенталски тютюн „Басми“ настояват за среща между правителството и фирмите, изкупуващи продукцията им, на която да бъдат предупредени да започнат да изкупуват тютюн и да обещаят по-високи цени. Ако до 10 дни не получат отговор, тютюнопроизводителите се канят да стачкуват, включително и чрез блокада на пътища.

„Никой от фирмите досега не е дошъл да каже първа класа е толкова, втора класа е толкова, трета… Има си министерство на земеделието, има си министерство на икономиката. По някакъв начин тези фирми да се извикат – собствениците им или някой български представител, който е на заплата 5000-10 000 лв., да кажат защо така се получава за басмите“, жалва се тютюнопроизводителят Живко Желев от свиленградското с. Мустрак.

Тютюн   Тютюн

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Милко
Милко
26.11.2014 7:36 7:36

Ееех Живко, стига с тези циркове! Не ти ли омръзна да се правиш на клоун. От 5 години насам Ви се казва, че производството на тютюн няма да се стимулира от държавата. Такава е повелята на Брюксе. Вие не искате да чуете и произвеждате, а после Държавата Ви виновна, че цените не ви устройват, Проблема си е изцяло Ваш и не се прави точно ти на радетел за човешки правдини. Не използвай по демагогски начин темата за безработните и социално слабите.

Back to top button