Хасково

Хасковски гимназисти видяха „Усещане за Вселена“

ИзложбаУченици от хасковската Професионална гимназия по селско стопанство (ПГСС) посетиха изложбата „Усещане за Вселена“, посветена на 60-годишнината от основаването на ЦЕРН.

Изложението се проведе в Националния музей „Земята и хората“ в София. Посещението бе организирано с учебна цел за гимназисти, които участват в клуб „Приятели на науката и техниката“ и клуб „Млад фермер“. Групите са организирани по проект „Успех“ и са с ръководители инж. Венета Иванова и инж. Ангел Николов.

На учениците им бе изнесена лекция от специалния гост на фестивала – артистът Майкъл Хох от ЦЕРН и професор Леандър Литов, български физик от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Майкъл Хох се е заел със задачата да популяризира науката за Големия адронен колайдер, като я представя под формата на изкуство.

ЦЕРН е Европейска организация, развиваща се в областта на физиката на елементарните частици, построен на територията на Швейцария и Франция.

Екскурзията бе организирана във връзка с проведеното обучение на учители инженери преди месец в ЦЕРН, в което от ПГСС участва инж. Венета Иванова. Като посланик на ЦЕРН тя има за цел да популяризира дейността на организацията сред младите хора.

Изложба   Изложба
 Изложба  Изложба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button