Регион

Надлезът в Димитровград изостава, Московски иска едното платно през декември

Надлез, архивИзостава завършването на пътния надлез в Димитровград, заяви след днешната инспекция транспортният министър Ивайло Московски.

Той посочи, че причините за изоставането са сложността на обекта и проливните дъждове от това лято. „Надявам се атмосферните условия да ни позволят да пуснем движението поне по едно от платната на пътния надлез през месец декември“, каза Московски. Той се запозна с неудобствата, които причиняват строителните дейности на жителите на Димитровград и се ангажира да следи за спазването на графика на изпълнителя. Благодарение на проекта за модернизация на жп линията до сега са инвестирани допълнително близо 6 млн. лв. за пътни и пешеходни съоръжения в града, които ще улеснят предвижването на гражданите.

Министърът инспектира строителните дейности по жп линията Димитровград – Свиленград, като вече са достигнати около 60% изпълнение по него.

Първата позиция обхваща трасето Димитровград – Харманли. Договорът за строителство е на стойност от близо 143 млн. лв. без ДДС и са изпълнени около 70% от дейностите по него. Министър Московски инспектира и най-голямата гара в неговия обхват – Димитровград, която е изцяло обновена.

Около 60% е изпълнението на втората позиция от проекта – Харманли – Свиленград. Стойността на неговото изграждане е около 122 млн. лв. без ДДС. Целият проект трябва да приключи до края на 2015 г., за да се използват средствата от ОП „Транспорт“.

„Основният ми приоритет е ускоряване на работата, за да успеем да завършим всички инфраструктурни проекти, които започнахме в предишния ми мандат“, каза министър Московски. По думите му на някои места забавянията са сериозни, но трябва да се направи всичко възможно, за да се усвои целия наличен ресурс по ОП „Транспорт“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button