Хасково

Въвеждат е-регистър на болничните от Нова година

БолничниОт 1 януари 2015 г. се въвежда нов ред за издаване на болничните листове и за представяне на данните от тях от органите на медицинската експертиза в НОИ.

Данните от издадените болнични листове и от решенията по обжалването им ще се подават по електронен път, чрез уеб услуги, предоставяни от НОИ и ще постъпват в Електронния регистър на болничните листове и решенията по обжалването им, който се създава и поддържа от института.

БолничниРегистърът ще съдържа и данните от болничните листове, представени в териториалните поделения на НОИ от осигурителите/самоосигуряващите се лица по реда Наредбата за изчисляване и изплащане на паричните обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване до 31 декември 2014 г.

Данните от всеки болничен лист се съхраняват под уникален номер в Електронния регистър на болничните листове и решенията по обжалването им.

Работодателите/осигурителите и самоосигуряващите се лица не представят в НОИ болничните листове, издадени след 31 декември 2014 г.

От 26 до 28 ноември експерти от НОИ запознават с новостите джипита, работещите в медицинските центрове и болниците. Срещите се провеждат в хасковското РЗИ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.11.2014 17:34 17:34

Боже до къде стигна държавата! Дебелото тъпо помакинче го нарекли експерт. Че и хората ще учи. На какво? Ами тя не може името си да напише правилно.

гост
гост
28.11.2014 8:33 8:33

И некомпетентното Танче…..

Back to top button