Регион

„Захари Стоянов“ в Любимец отбеляза 150-годишнина

КонцертС тържествен концерт и почти едномесечни мероприятия НУ „Захари Стоянов“ в Любимец отпразнува своя 150-годишен юбилей.

КонцертПразничната програма бе открита с кратък филм за училището, който включваше част от неговата история, постижения на учители и ученици през годините и моменти от учебния процес. След това директорът на школото Нели Белчева, произнесе приветствено слово към присъстващите в залата.

Кметът на Любимец Анастас Анастасов също поздрави юбилярите. Освен поздравителен адрес той връчи на Белчева лаптоп, който да бъде в помощ при провеждането на иновативните методи на обучение. Специални гости на събитието бяха Иван Ванчев – началник отдел АПФСИО, Христина Боева – началник отдел ИОМД и Росица Пракова – ст. експерт ОСО от РИО-Хасково, директори на учебни и детски заведения от общината и много други.

Празничната програма бе наситена с песни, танци, мюзикъл и театрална постановка, в които участваха възпитаници на училището. Поздрав към най-старото училище поднесоха и съставите за народни танци към читалище „Братолюбие-1884“.
Вдъхновена от празника една от учителките в училището написа стихотворение.

Междувременно грейнаха и коледните светлини в Любимец. Танц на кукери, коледни песни и приветствие на Дядо Коледа предхождаха запалването на коледните светлини в града. И тази година „Братолюбие-1884“ спази традицията и обяви конкурс за най-оригинално и креативно писмо до Дядо Коледа.

Концерт   Концерт
 Концерт  Концерт

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button