Регион

Откриват интернет зала в бежанския център в Пъстрогор

ИлюстрацияИнтернет зала в Бежанския център в с. Пъстрогор ще бъде открита утре, 11 декември, съобщават от пресслужбата на община Свиленград.

Дарение осигурява компютри и безплатен достъп до интернет на хората, настанени в центъра.

Интернет залата е оборудвана по предложение на кмета на Свиленград Георги Манолов и със съдействието и финансовата подкрепа на Суверенния орден на Малта в България и посланика на Тайван в Атина Пол Чанг.

Дарението ще задоволи нуждите на 280-те имигранти в Транзитния бежански център. Сградата разполага с обособена зала, но тя досега не е била оборудвана с необходимата компютърна техника.

До сега общината предоставяше безплатно ползване на интернет и достъп до компютри в Общинската библиотека в Свиленград, но поради отдалечеността на центъра на 9 км от града, не е удобно за хората да пътуват ежедневно.

Гости ще бъдат посланик Пол Чанг, Лили Чен-сътрудник в представителния офис на Тайван в Атина, Н. Пр. Камило Дзуколи – посланик на Суверенния малтийски орден, Богдан Паташев – първи съветник в посолството на Суверенния орден на Малта в България.

След събитието гостите ще се срещнат с кмета Георги Манолов в общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button