Хасково

Вдигнаха гигантската сурвачка пред Младежкия в Хасково

СурвачкаТрадиционната гигантска сурвачка бе издигната пред Младежкия център в Хасково.

СурвачкаВ украсата й се включиха близо 80 деца от школата по етнография с ръководител Нели Арнаудова и от ОУ „Св. Климент Охридски“, ОУ „Шандор Петьофи“ и ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“.

Сурвачката е висока малко над 8 метра. Боядисването на вълната е започнало още през миналата седмица. Тя е украсена с ошаф, орехи, царевица, чесън, люти чушки, ябълки, кравайчета и други традиционни символи, включващи се в сурвачките.

Утре, 18 декември, от 18 часа е концертът „Коледни вълшебства“ в залата на Младежкия център. Участие в него ще вземат Театралната школа, Детска вокална група „Орфейче“, Балетна школа „Алегро“, Детски хор „Орфей“ и ДТА „Южняче“.

Сурвачка   Сурвачка
 Сурвачка  Сурвачка
 Сурвачка  Сурвачка

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
кудкудяк
кудкудяк
17.12.2014 17:45 17:45

Пак расова омраза –а защо няма присъствие на нашите братя ромоциганетата или ви е страх да не излапат орехите кравайчетата ошафа ябълките че и сурвачката барабар

Back to top button