Регион

Спипаха бус, пълен с контрабандни цигари и ментета

ЦигариМикробус, пълен с контрабандни цигари и фалшиви спортни обувки, задържаха митническите служители на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Бусът „Мерцедес Спринтер“ с пловдивска регистрация пристига на митническия пункт „Капитан Андреево“ след полунощ. Водачът, който пътувал сам, декларирал пред митническите служители, че пренася 1 232 чифта спортни обувки. Въпреки това превозното средство е отклонено за щателна проверка, при която се установява, че в багажното отделение, на различни места в пътни чанти, както и в страниците на превозното средство, са укрити 6 820 кутии (136 400 къса) контрабандни цигари от марките „MM classic“, „Ashima“ и „Akhtamar“, както и 6 кг. нарязан тютюн за пушене.

Тютюневите изделия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница „Свиленград“.

В изпълнение на Европейски регламент № 608/2013 и Закона за марките и географските означения митническите служители са задържали и спортните обувки, които са били с логото на световноизвестните марки „Nike“ и „Adidas“.

От началото на тази седмица до сега митническите инспектори  на „Капитан Андреево“ са задържали над 300 000 къса контрабандни цигари от различни марки. Повече от половината от тях са открити при щателни митнически проверки на различни места в превозните средства, селектирани по метода „анализ на риска“. Останалото количество е иззето от 22-ма преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button