Външни публикации

Приключи благоустрояването на центъра на Хасково

Проект

Приключи строителството на обект „Реконструкция и благоустрояване на централна градска част гр. Хасково в обхвата на пл.”Свобода”, пл.”Общински”, ул.”Велико Търново“ и ул. „Сан Стефано“. Договорът за строителство   се изпълняваше по  проект „Реконструкция и благоустрояване на публични пространства за осигуряване на зелена и достъпна градска среда в гр. Хасково”  с финансовата подкрепа на ОПРР, съфинансирана от ЕС и от ЕФРР.
В рамките на проекта са подменени морално остарелите водопроводи по ул. „Патриарх Ефтимий“, ул. „Сан Стефано“ и  ул. Велико Търново“.  Изгради се нов канал  по ул. „Велико Търново“ север и юг  и  участък по  ул. „Варна“. Подменени са настилките в района на площад „Свобода”, читалище ”Заря”, пространството от пл. „Общински” до пл. „Свобода, по ул. „Велико Търново” северно и южно от читалище „Заря , по ул. Сан  Стефано“ и пред административната сграда на Община Хасково.
 
ПроектПространството западно от сградата на Регионалната библиотека и сградата на бившето НТС е със съвсем ново композиционно решение в пейзажен стил. Изградени са нови озеленени площи с интересно и разнообразно дендрологично решение. Изградена е  и нова поливна система. Създадени са много места за отдих с пейки. За най-малките жители на град Хасково е изградена нова детска площадка . В обекта на интервенция е подменено старото улично осветление и е изградено ново парково осветление.
 
Чрез реализацията на проекта  е благоустроена  30 дка площ. Създадена е  благоприятна градска среда, привлекателна както за жителите на града, така и за инвеститори и туристи. В резултат се очаква подобряване качеството на живот на местното население, увеличаване атрактивността на града за туризъм и инвестиции. Чрез възстановяване и изграждане на нови зелени зони е подобрена  екологичната обстановка на града и по-специално в централната градска част.

Този документ е създаден в рамките на проект „Реконструкция и благоустрояване на публични пространства за осигуряване на зелена и достъпна градска среда в гр. Хасково”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Хасково и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button