Хасково

Елин Рахнев: Хасковският театър е национален, а не провинциален

ПресконференцияХасковският театър „Иван Димов“ е национален, а не провинциален, заяви на предпразнична пресконференция временно изпълняващият длъжността директор на културната институция Елин Рахнев.

Той бе категоричен, че театърът ще продължи досегашната си линия на развитие и ще има както по-гледаеми, така и интимни представления. Рахнев даде пример с постановката „Разбиване“, която е коопродукция с Театър 199 и сега е сред хитовите заглавия в столицата.

Рахнев очаква конкурса за директор на хасковския театър да е през пролетта на 2015-а. Той сподели, че няма да участва в него. „Аз съм драматург. Ако новият директор прецени мога да остана и да работя в Хасково„, допълни Елин Рахнев.

В пресконференцията участва и неговият заместник Стелиян Николов, който каза, че обмисля дали да се кандидатира за директорския пост. Николов отчете много силна година за „Иван Димов“, като съобщи, че зрителите през ноември са били двойно повече от тези за същия месец на 2013-а, например.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
проверено
проверено
19.12.2014 16:53 16:53

Който гледа „Разбиване“ повече няма да иде на театър.

Ицан
Ицан
20.12.2014 8:54 8:54

Който гледа „Разбиване“, и не отиде ВТОРИ път на театър, значи и ПЪРВИЯ път е ходил напразно, или подмамен от цената на билета навярно…

Почитател
Почитател
20.12.2014 11:09 11:09

Хасковските любители на театъра са много доволни от това, което се случва там. Дано този възход да продължи, за да нямаме усещането за изолация от културния живот. Присъствието на чудесни постановки от столичните театри, както на популярни и обичани актьори, е радост за духа. Той е жив, в кондиция и това е прекрасно. Да бъде!

гледал "Разбиване"
гледал "Разбиване"
24.12.2014 20:11 20:11

толкова ти разбира главата от театър. Чудно ми е как изобщо си се оказал на това място и как си избрал тази пиеса?! Не си давай некомпетентното мнение, моля!

Back to top button