Хасково

Представиха първия брой на комикса „Зоомикс“ в Хасково

КомиксПървият брой на комикса „Зоомикс“ бе представен в Хасково.

КомиксАвтор на илюстрациите е художникът Борислав Данев, а текстът е дело на доброволците от сдружение Млад репортер, подпомогнати от Българското дружество за защита на птиците.

На премиерата присъстваха много малчугани, които получиха автографи и сладки лакомства. Децата бяха зарадвани и от Дядо Коледа, който пристигна с колело, подкрепяйки зелената идея.

Всеки брой от комикса ще е посветен на застрашен животински вид, като герой на първия е видрата.

Инициативата се осъществява съвместно от сдруженията Алианс за регионално сътрудничество и развитие и Млад репортер и „Спортен клуб – Слънце“. Целта е да се повиши общественото самосъзнание и мотивация за опазване на околната среда.

Комиксът ще излиза всеки месец в продължение на 1 г., като са предвидени още информационна кампания, филмов фестивал на екотематика, семинар за насърчаване на доброволчески дейности и футболен турнир.

 Комикс  Комикс
 Комикс  Комикс
 Комикс  Комикс

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button