Хасково

500 ПИК-а издадоха от НАП в Хасково

Илюстрация500 персонални идентификационни кодове (ПИК) е издал офисът на НАП в Хасково за последните 3 месеца, съобщават от приходната агенция.

Издаването на ПИК е сред петте най-често търсени услуги от клиентите на приходната администрация. Тенденцията се запазва от октомври досега, показва справка на офиса в Хасково.

От там напомнят, че през 2015 г. НАП ще осигури възможност на своите клиенти да подават данъчните си декларации и с персонален идентификационен код (ПИК). До сега в цялата страна са издадени безплатно над 220 000 персонални кодове, като клиентите на НАП са направили с тях над 2,5 млн. онлайн операции.

ПИК е 12-цифров код, който дава достъп до електронните услуги в системата на НАП без да е необходимо наличието на електронен подпис. Най-често той се използва за справки за задължения към бюджета и при издаване на удостоверения. Позволява още извършване на справки за актуалното състояние на трудов договор и за това, върху каква сума работодателят на дадено лице плаща осигурителни вноски.

За да получите персонален код е необходимо да се попълни „Заявление за ползване на електронни услуги, предоставяни от НАП чрез ПИК“. Документът е наличен както в офисите на Агенцията в цялата страна, така и в електронен вариант на интернет страницата на НАП www.nap.bg . Заявлението се подава в компетентния офис по постоянен адрес на лицето, а ПИК-кодът се издава веднага и безплатно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button