Хасково

Продават за пети път „Хасково Табак“

ИлюстрацияПроцедура за разпродажба на имуществото на бившата цигарена фабрика е обявил частен съдебен изпълнител.

Тя е пета поред. Цената на обявеното в ликвидация тютюнево дружество „Хасково Табак“ вече е почти двойно по-ниска, става ясно още от обявата в Регистъра на публичните продажби.

При първото предложение за публична продан за индустриалния имот от малко над 64 декара и 23-те прилежащи сгради беше обявена начална цена от 12,3 млн. лв. Сега наддаването ще започне от 6,91 млн. лв.

Искането за публична продан на имота е за удовлетворяване на взимането на Общинската данъчна дирекция в Хасково. Почти всички активи на „Хасково Табак“ са блокирани за обезпечения на задължения. Запорът е по искане на Националната агенция за приходите.

„Хасково Табак“ беше обявено в ликвидация през 2006 г. Окончателното прекратяване на дейността беше отлагано няколко пъти с решение на общото събрание, последното от които бе през януари 2014 г.

Офертите на потенциалните купувачи ще бъдат отворени ден на 29 януари 2015 г. в Районния съд в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button