Регион

Деца от Любимец с награди от „Виж моя ангел“

НаградиРостислав Колев от Любимец е класиран на първо място във възрастова група 3-4 клас, на второто издание на Националния конкурс „Виж моя ангел“, съобщават от пресслужбата на кметството.

Конкурсът е за изработване на кукли-ангели и/или написване на литературна творба и се провежда от Арт-къща „Куклите“ София, под патронажа на Вицепрезидента на България Маргарита Попова. Над 1000 деца взеха участваха конкурса, а изпратените ангелчета са 712 от всички краища на страната.

Четвъртокласникът от НУ „Захари Стоянов“ е очаровал журито със своето прекрасно семейство ангели и заслужено получи своята награда на тържествена церемония в София – дизайнерска кукла-ангел, комплект книги и грамота.

В конкурса взеха участие и ученици от СОУ „Желязко Терпешев“ от Клуб „Изящно и приложно изкуство“ по проект „Успех“ с ръководител Мария Валериева.

За цялостното си представяне децата и тяхната ръководителка са отличени със специална колективна награда – грамота и дизайнерска статуетка „Ангел“, а поощрителна награда получиха Мария Гочева от 8 А клас и Тереза Вълчанова от 7 Б клас.

Отличените кукли-ангели ще бъдат включени в музея на куклите, а останалите извън класацията ще бъдат продадени благотворително, а средствата дарени на Фондация „Искам бебе“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button