Регион

Харманлийци искат бежанците да не се движат свободно в града

СрещаЖители на Харманли участваха на спешна среща с представители на Агенцията за бежанците.

Темата бе най-големият бежански лагер у нас, който е разположен в града. Хората поискаха да бъде ограничено движението из града на близо 2000 бежанци, настанени в него.

От март се очаква нова бежанска вълна, а и Европа вече ни заплаши, че ще върне голяма част от бежанците, които са успели да стигнат до там. Затова и в Харманли се очаква броят им да стане още по-голям. Според харманлийци и сега има напрежение в града, тъй като бежанците създават психически тормоз на децата, майките и възрастните хора.

СрещаБежанският лагер в Харманли съществува вече близо две години. Постепенно в старите сгради на военното поделение бяха приютени 1900 бежанци, а капацитетът към момента е за близо 3500.

От полицията отричат да има сериозно увеличение на престъпленията, дело на бежанците. Това обаче не успокоява част от харманлийци и те настояват за по-строга дисциплина в лагера. Самите бежанци отричат да създават проблеми на местните хора.

Заради ескалиралото напрежение в града кметът Михаил Лисков поиска от държавата да се измисли вариант центърът да бъде от затворен тип. Дали това ще стане, зависи от законодателя, тъй като според сегашните закони лагерът трябва да бъде отворен.

От полицията се ангажираха, че броят на служителите в града ще бъде по-голям, за да се гарантира спокойствието.

 

Среща  Среща 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.01.2015 8:49 8:49

Вземайте ТОЯГИТЕ какво чакате,инак няма оправия…

Анонимен
Анонимен
23.01.2015 10:59 10:59

Как ще ги затворят,те плъзнаха из града по квартири,а уж пари нямат.

Back to top button