Хасково

Хасковлия с 4 г. затвор за сводничество в Белгия, екстрадираме го

Екстрадиция4 г. затвор за сводничество получи от белгийски съд хасковлията Динко Стефанов. Той е роден в Хасково през 1975 г., но живее в Симеоновград.

Присъдата е по жалба на Борислава Николова, която се оплакала, че в периода 20 май – 13 юни 2010 г. е била насилвана от Стефанов да проституира. Тя трябвало да изкарва по 400 евро на ден и когато не успявала била заплашвана от него.

Във връзка с присъдата има и издадена европейска заповед за задържане от прокуратурата в Брюксел.

Днес Хасковският окръжен съд гледа делото за екстрадиция на Стефанов, който потвърди, че иска да бъде предаден на белгийските власти и след изтичането на 3-дневния срок, в който можеше да оттегли съгласието си. Задържаният заяви пред съда, че иска да бъде екстрадиран възможно най-бързо за да се защити пред белгийския съд. Той твърди, че е невинен.

Хасковските магистрати решиха Динко Стефанов да бъде екстрадиран. Решението е окончателно и мъжът ще бъде предаден на властите в Белгия до 10 дни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button