Хасково

Не разрешиха на Близнаков да говори пред общинския съвет

СесияОбщинските съветници не разрешиха на изпълнителния директор на МБАЛ „Хасково“ д-р Славчо Близнаков да говори от трибуната на местния парламент.

СесияПредложението да му бъде дадена думата дойде от съветническата група на ГЕРБ по повод обвиненията на кмета Георги Иванов от ноемврийската сесия. Тогава градоначалникът припомни, че се води дело между общината и болницата за собствеността на Хирургическия блок. Иванов заяви, че МБАЛ има задължения от над 6 млн. лв. и поиска проверка от НАП по съмнения за двойно счетоводство в болницата.

СесияДнес д-р Близнаков дойде на първото за годината заседание на местния парламент за да се защити. Кметът обаче взе думата и каза, че това не е съдебна зала. „Ако съветниците искат да изслушат Близнаков аз ще се включа с неща, които не искате да чувате тук„, закани се Георги Иванов, визирайки проблеми в сферата на образованието. В крайна сметка със 17 гласа „против“, 15 „за“ и един „въздържал се“ съветниците не дадоха думата на д-р Близнаков, който напусна зала, но говори пред журналисти във фоайето.

„Дойдох с документи за да защитя името на болницата. Исках да се похваля, че това е една от най-добре работещите болници в страната. През 2010 г. задълженията са били над 10 млн. лв., а сега са 4.8 млн. лв., което е с над 40% намаление. Просрочените задължения през 2010-а са били 4.6 млн. лв., а към края на 2014 г. са 1.62 млн. лв., което е над 66% намаление. Приходите тогава са били 10 млн. лв., а сега вече са над 19 млн. лв. Ако средната брутна работна заплата до 2010-а е била 500 лв., сега вече е над 1000 лв.“, заяви д-р Блзнаков.

Изпълнителният директор на МБАЛ допълни, че не се притеснява от проверки на институциите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Gost
Gost
30.01.2015 12:20 12:20

Имаме си супер управа. Браво!!!

Анонимен
Анонимен
30.01.2015 21:22 21:22

А бе тоя Хузунжовец няма ли кой да го спре вече?

Back to top button