Хасково

Възстановяват д-р Христо Вълчанов като шеф на ОДБХ – Хасково

Христо ВълчановВърховният административен съд потвърди с решение от 20 януари, че уволнението на д-р Христо Вълчанов от Областна дирекция по безопасност на храните в Хасково е неправомерно.

Отменена е заповедта от 17 юли 2013 г. на изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните. Уволнението бе заради това, че д-р Вълчанов не е изпълнил решение на Върховния административен съд, с което е отменено затварянето на магазин за месо в района на зеленчуковия пазар в Хасково. Той беше затворен след няколко проверки на инспектори от агенцията. Съдът в Хасково потвърди затварянето, но на последна инстанция санкцията беше отменена. Въпреки това директорът на БАБХ не е изпълнил решението на магистратите.

Заповедта на БАБХ обаче не съдържа описание на извършените от Вълчанов нарушения.

ВАС осъжда и Българска агенция по безопасност на храните да заплати на Христо Вълчанов разноски по делото в размер на 1200 лв. Решението не подлежи на обжалване.

Христо Вълчанов днес не си вдигаше телефона, както и досегашният шеф Кирил Делчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
merry
merry
30.01.2015 19:35 19:35

ot edin kradec na drug ha ha

Back to top button