Хасково

Оставиха шефа на митница Свиленград в ареста. Той: Това е провокация

Тодор КараивановЗадържаният с подкуп шеф на митница Свиленград остава за постоянно в ареста, реши хасковският окръжен съд.Тодор Караиванов беше задържан преди два дни, след като получил подкуп в размер на близо 2 000 лева от две транспортни фирми.

Днес в съда не стана ясно дали част от предварително белязаните банкноти са открити в джобовете му. Той заяви категорично, че не е получавал рушвети, а от прокуратурата отказаха да обяснят подробности за това дали в обвиняемия са открити пари.

 От прокуратурата заявиха, че в хода на операцията са използвани СРС-та. Корупционната схема, изградена и осъществявана от Караиванов била от няколко месеца – от назначаването му на 26 септември 2014 г.

Тодор КараивановИма и свидетели, на които са искани пари за да им минават камионите безпрепятствено през границата. Това са: Стилян Христозов и Хакив Хабил, който е общински съветник от ДПС в Хасково. По думите на прокурора, камионите на последния били проверявани щателно без необходимост от което Хабил търпял загуби. Караиванов му поискал 200 лв. за да спре проверките.

Именно Христозов и Хабил са дали белязаните банкноти от 600 лв. и 600 евро, стана ясно от думите на прокурора Владимир Дешев.

Свидетел е и служителят от ДАНС Бойко Маринов, който извършвал издирвателни мероприятия.

От прокуратурата посочиха, че по обвинението се предвижда затвор от 3 до 10 г.

Тодор КараивановЗащитата на Тодор Караиванов наблегна на положителните качества на обвиняемия и неговото семейство. Адв. Гергана Георгиева приложи множество грамоти и награди за добрата работа на Караиванов през годините, както и такива спечелени от неговия син. Тя поиска домашен арест, като най-справедлива мярка и призова съда да не проявява излишна репресия.

Пред съда Караиванов заяви, че ще съдейства на разследването за да се изясни истината. Той разказа, че 12 г. е работил в митническо разузнаване и по служба е имал срещи с оперативно интересни лица за предотвратяване на контрабандата.

Пред медиите Караиванов определи случващото се като провокация, започнала от 2011 г. „Мисля, че  в случая не се работи срещу лица от контрабандата, а срещу тези, които я възпрепятстват“, посочи Караиванов. Той посочи като пример, разбит канал за контрабандни цигари през септември и такъв за парфюми и ментета през януари.

По думите на доскорошния митнически шеф атаките започнали още преди назначаването му с публикации в жълтата преса. Караиванов каза, че е получавал и заплаха за живота си през август 2013 г.

Караиванов ще обжалва решението и определи акцията срещу него като провокация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
sasho
sasho
30.01.2015 17:59 17:59

zashto ne go ostaviha oshte nekolko chasa da vidim na kogo shteshe da predade toi parite tapanari ot mbp….

Анонимен
Анонимен
30.01.2015 21:11 21:11

Пълен цирк…Ало Ваньо…!

Анонимен
Анонимен
31.01.2015 0:34 0:34

За 14 години открадна милиони.

doko doko
doko doko
31.01.2015 9:31 9:31

Eiiiii na takova miasto si kriv na vsichkiiiii.

bai onzi
bai onzi
31.01.2015 10:47 10:47

zashto DANS pravqt akciq prez glavata na Tanov, a hvashtat hora koito si vurshat rabotata? to e qsno…. iskat da slojat tehen za kanali i poveche para.. a tiq koito sa podali signali sa nai golemite prestupnici, proverete gi

bai onzi
bai onzi
31.01.2015 10:48 10:48

bop prestupnici ste vie, zashtoto iskate vash za tozi post i prez glavata na TAnov da si pravite shmekeriite… qsno e… KARAIVANOV-NEVINEN

Анонимен
Анонимен
31.01.2015 23:25 23:25

Семейството му се скъса да го защитава във форумите.

Back to top button