Хасково

Националният траур за Желю Желев отменя събития в неделя

ПрезидентДен на национален траур е обявен на 1 февруари в памет на първия демократично избран президент на България Желю Желев.

Д-р Желю Желев почина внезапно днес на 79-годишна възраст.

Във фоайето на община Димитровград е изложена съболезнователна книга, в която гражданите могат да почетат паметта на Президента, съобщават от пресслужбата на кметството.

В нея кметът Иво Димов написа: „Прекланям се пред историческата роля на Президента Желев, който с несломим дух и воля преведе България през най-неспокойните години на прехода. Със своята философска мъдрост и авторитет д-р Желев издигна държавността в пътеводител за поколения политици. Поклон пред паметта му!“

Община Харманли отменя честването на Трифон Зарезан на 1 февруари, съобщават от пресслужбата на кметството.

Същевременно от общината изказват съболезнования на семейството и близките на бившия държавен глава, както и на българските граждани. Трифон Зарезан в Харманли ще се чества на друга дата.

Организаторите на „Хоро за хората“ в Хасково съобщиха за Haskovo.info, че тази неделя хорото се отменя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.01.2015 21:18 21:18

Лека му пръст.Умрелия си умрял,живия си жив,живота продължава и ще продължава,какво отменили това отменили онова,а и който не го е избирал какво…?

Back to top button