Спорт

Димитровградски борец спечели бронз в Иран

НаграждаванеБорецът от Димитровград Веселин Петров спечели бронзов медал от силен международен турнир, съобщават от клуба.

Национален отбор от 7 кадети в свободния стил водени от димитровградчанина Салим Салим участваха на турнира от календара на Световната борцова федерация – „Ядегар Имам къп“ в Машад (Иран). В групата бяха и двама борци от Димитровград.

Турнирът бе на изключително ниво. За медалите спориха национални отбори на водещите световни сили Русия, Иран, Азербайджан, Грузия, Армения, Украйна, КНДР, Казахстан, Индия, Киргистан, Туркменистан, Таджикистан и др.

В категория 69 кг. нашият състезател Веселин Петров победи последователно с по 10:0 борци от Иран и Армения. На полуфинала той загуби по точки 0:3 от друг представител на домакините, а в срещата за бронза спечели по точки 4:1 срещу състезател от Индия.

Другият ни представител Делчо Нейчев в кат.54 кг. за съжаление отпадна рано, като загуби на старта от иранец.

Българският отбор като цяло се представи много силно и освен този на Веселин, спечели още два медала – Джамал Али (сребърен-63 кг.) и Иван Стефанов (бронзов-76 кг.).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button