Регион

„Жената – любима и майка“ стартира в Свиленград

ПоезияНационалният поетичен конкурс „Жената – любима и майка“ стартира за десета поредна година, съобщават от пресслужбата на общината.

Организатори на събитието са община Свиленград, читалище „Просвета 1870“ и Съюзът на българските писатели.

Конкурсът се провежда по идея и под патронажа на съпругата на кмета на Свиленград Елена Манолова, която осигурява част от наградния фонд.

Творбите на желаещите да се включат в тазгодишната надпревара ще бъдат приемани до 12 март. Според регламента в конкурса могат да участват поети, нечленуващи в професионални писателски организации.

Участниците са разделени в две възрастови групи: от 12 до 18 г. и над 18 г. Всеки автор може да изпрати до три свои поетични творби, копирани в четири екземпляра.

Стиховете ще бъдат оценявани от тричленно жури. Най-добрите ще бъдат отличени с грамоти, а победителите ще получат и парични награди.

Първият във втора възрастова група получава и специална статуетка, символ на конкурса.

Тържествената церемония по връчването на наградите ще се състои в залата на винарска изба на 20 март от 15 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button