Хасково

Хасковски журналист с трансплантирано сърце получи и нов бъбрек

Георги ПеевГодина и половина след като получи ново сърце главният редактор на в. „Хасковска Марица” Георги Пеев премина през втора трансплантация – този път на бъбрек.

Уникалната операция бе извършена в Александровска болница, а донор е майката на 38-годишния журналист. И двамата са в добро състояние.

Добре съм и съм благодарен най-вече на екипа на проф. Петър Симеонов, които свършиха перфектна работа, каза пред Haskovo.info Георги Пеев ден след операцията. За доказателство той изпрати и снимка от болничната стая.

Случаите на двойно трансплантирани пациенти са изключително редки в света, а за България това може би е единственият случай, обясниха от болницата. Преди трансплантацията на бъбрек, Георги Пеев беше на хемодиализа.

Тази трансплантация е дълго чакана от Жоро. За нея той майка му са готови още преди 3 години. Часове преди да бъде извършена, лекарите констатират, че Пеев се нуждае и от ново сърце, тъй като неговото е увредено. Така бъбречната се отлага, а Пеев е вписан в листата на чакащите за сърце. Макар Жоро да е с рядка кръвна група, чудото се случи през август 2013 г., когато близките на млад мъж вземат благородното решение да дарят органите му. Че е възникнала донорска ситуация, Пеев научава когато е на семейна почивка в Гърция. За 5 часа взема разстоянието до София, а по ирония на съдбата, новото си сърце той получава навръх петия рожден ден на сина си, припомня „Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
zzzz
zzzz
23.02.2015 19:40 19:40

Този хасковски „журналист“ има ли висше образование? проверете. Доколкото знам – няма

ggg
ggg
23.02.2015 20:04 20:04

Това ли е най-важното в случая? Дори и да е така, а аз мисля ,че не е,по-важно е да е жив и здрав.Става въпрос за борба за живот…….Когато се върне от болницата го попитай в очите .

Анонимен
Анонимен
23.02.2015 21:40 21:40

кво общо има висшето образование в случая

Анонимен
Анонимен
23.02.2015 21:49 21:49

Господ ти дари живот ,дано се промениш и станеш по човечен , разбери това сега ,не бъди звяр като колегата си Георги Христов!

Татяна
Татяна
24.02.2015 7:58 7:58

Бъди жив и здрав!

Back to top button