Регион

Охранителите на бежанския център в Харманли без заплати

ПротестОхранителите на бежанския център в Харманли са без заплати вече два месеца. Те работят към частна фирма, наета от Държавната агенция за бежанците.

ПротестДнес охранителите излязоха на спонтанен протест. Те са назначени на трудови договори от края на лятото. Последно са получили заплатите си за ноември – 266 лева. Това е станало през януари.

От охранителната фирмата обясниха, че не са получили парите от Държавната агенция за бежанците. Причината за това е запор върху сметките на фирмата от страна на НАП заради големи задължения.

ПротестПредседателят на ДАБ Никола Казаков заяви, че те имат готовност да преведат парите, но са получили писмо от НАП, че фирмата има задължения и по закон нямало как да платят.

Работодателите все пак заявиха, че ще платят със собствени средства заплатите за декември на служителите си и ще очакват да получат парите си от ДАБ.

От Държавната агенция за бежанците пък вече са изпратили писмо за прекратяване на договора с охранителната фирма.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button