Регион

Десетокласници от „Желязко Терпешев“ на обучение в общината

ЛюбимецГрупа от 13 десетокласници при СОУ „Желязко Терпешев“ посетиха общинска администрация Любимец.

Поводът за посещението бе провеждането на учебни часове по ЗИП „Етика и право“, с ръководител Ани Гочева – учител по философски дисциплини в училището. Идеята за провеждането на часовете в сградата на администрацията бе подкрепена от екипа на общината, който съдейства при организацията и провеждането им.

ЛюбимецЦелта на практическото занятие бе учениците да се запознаят с правомощията, функциите и работата на местната изпълнителна власт, да разпознават и разбират значимите проблеми на местната общност.

Основен лектор на обучението бе Мария Ангелова – началник отдел „Местни данъци и такси“ в общината. Тя, заедно с Илия Илиев  – директор на дирекция „Обща администрация“, запознаха учениците с местните данъци и такси, както и начинът на определяне на някои от тях, показаха как работи местната администрация, какви услуги предоставя.

В края на практическия урок учениците споделиха, че са изключително доволни от проведеното обучение. Те заявиха, че за тях е от изключителна полза наученото до сега, че властта не е абстракция, а е за хората и от хората, че като граждани, могат и трябва да влияят активно в управлението на общината.

Всеки ученик получи чанта с подаръци от общината – значка с герба на Любимец, туристическа информационна карта, туристическа шапка и др.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button