Хасково

Трима паднаха при ремонт на покрив в Свиленград

ПресконференцияТрима мъже са паднали от покрив при ремонт в Свиленград, съобщи шефът на Инспекцията по труда Петър Андреев.

Двама от мъжете са с натъртвания, а третият е със счупена ръка. Те не са били строителни работници, а са били от селскостопанската кооперация, чийто покрив протекъл. Тримата не са се обезопасили и така се стигнало до злополуката, станала преди няколко дни.

През февруари мъж е паднал при работа на покрив и в димитровградското с. Радиево и също е със счупена ръка. Подобен случай има и в Минерални бани през януари.

Екип на Инспекцията вече е посетил бежанския лагер в Харманли, където охранителите вчера протестираха срещу неизплатени заплати. Работата продължава, издадено е предписание, като очакванията са до понеделник да бъдат изплатени декемврийските възнаграждения на охранителите.

Андреев уточни, че през 2014-а две фирми в региона са забавили заплатите на работниците си за 3 месеца, като общите суми са 762 876 лв. Съставен е един акт. В една от фирмите забавянията са факт ежегодно от 2012-а.

През януари от Инспекцията са извършили 126 проверки, констатираните нарушения са 531, като са съставени 12 акта. Издадените предписания са 523. Влезлите в сила наказателни постановления са 14, а общата сума на глобите е 17 950 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button